صفحه اصلی اخبار
اخبار 5040
۲۵ دي ۱۳۹۳

تقاضای سازمان ملل از کشورها برای مقابله با خشکسالی

تقاضای سازمان ملل از کشورها برای مقابله با خشکسالی

'گری لوئیس'با هشدار نسبت به تداوم پدیده خشکسالی در جهان، گفت: برای جلوگیری از خسارات این پدیده باید همه کشورها همکاری کنند.

 

کدخبر:93102501

منبع:ایرنا

تاریخ:25دی1393

 

 

 

 

 مسوول برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران در نشست با مسوولان استانی و شهرستان اسفراین گفت: ادامه پدیده خشکسالی آینده جهان را گرم و خشک خواهد کرد.



وی بر حفظ منابع آب و خاک تاکید کرد و افزود: پایین رفت سفره های آب های زیرزمینی نیز باعث تشدید بیابان زایی می شود.



این مسوول بر مشارکت همگانی مردم در طرح های مشارکتی این سازمان تاکید کرد و گفت: باید با مردم همگام بود و برای حفاظت از آب و خاک تلاش کرد تا این منابع حفظ شوند.



وی اظهار کرد: ما امیدوار هستیم که با اجرای طرح هایی از جمله ترسیب کربن در مناطق بیابانی در زمینه بیابان زدایی اقداماتی موثر انجام شود.



معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری نیز در این نشست گفت: باید در اجرای پروژه ترسیب کربن تمامی دستگاه ها مشارکت داشته باشند.



'خداکرم جلالی' بر فقرزدایی نیز تاکید کرد و افزود: فقر اقتصادی باعث تخریب سرزمین می شود.



وی بر اجرای طرح های پایدار برای اشتغال مردمی که در مناطق بیابانی سکونت دارند، تاکید کرد و گفت: باید با فقر مبارزه شود و شغلی ایجاد شود که معیشت مردم تامین شود.



مشاور ملی پروژه ترسیب کربن نیز در این نشست گفت: هم اکنون این طرح در 18 استان کشور در حال اجرا است.


'مهدی شفیعی' افزود: سازمان ملل هر 10 سال شاخص توسعه انسانی را رتبه بندی می کند که با اجرای طرح ترسیب در شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی، شاخص این منطقه 2.5 درصد رشد داشته است.



وی افزود: سازمان ملل برای اجرای این پروژه دانش آنرا وارد کشور کرد و در اولین طرح اعتبار خوبی نیز گذاشت اما اکنون بیشتر اعتبار این طرحها به صورت استانی و ملی تامین می شود.



وی بر هماهنگی دستگاه ها تاکید و اظهار کرد: در اجرای این پروژه باید تمامی دستگاه ها با هم متحد و هماهنگ شده و با مردم نیز مشارکت کنند.



معاون وزیر جهاد کشاورزی و شماری از مسوولان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری به همراه مسوول برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران روز چهارشنبه به شهرستان اسفراین واقع در 60 کیلومتری جنوب شرقی بجنورد سفر کرده و از نزدیک در جریان اجرای طرح بین المللی ترسیب کربن قرار گرفتند.



پروژه بین المللی ترسیب کربن در خراسان شمالی در منطقه 'گورپان' اسفراین در گستره 126 هزار هکتار اجرا می شود که دارای 28 نقطه روستایی با جمعیت شش هزار و 200 نفر است.



این پروژه با هدف توسعه روستایی و مدیریت مشارکتی منابع طبیعی با همکاری بهره برداران منطقه و دستگاه های دولتی استان و استانداری، سازمان جنگل ها، و دفتر عمران سازمان ملل اردیبهشت امسال اجرایی شده است.


طرح بین المللی منارید (menarid) نیز در حوزه آبخیز سد 'شیرین دره' در شمال غربی استان خراسان شمالی اجرا می شود.


هدف از اجرای این طرح شناسایی و رفع خلاء ها، موانع قانونی و ساختاری موجود در مدیریت یکپارچه منابع طبیعی و همچنین تمرین نحوه اجرایی شدن برنامه اقدام ملی مقابله با بیابان زایی و ارائه شیوه های موفق مدیریت پایدار منابع آب و سرزمین است.



گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که یک میلیون و 414 هزار هکتار آن مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.

 


نظر کاربران

شما هم می توانید نظرات خود را اینجا بیان کنید
نام :
ایمیل:
کد امنیتی :
متن نظر:

ورودکاربران
  • برای افزودن به علاقه مندی باید عضو سایت باشید !
  • ایمیل:*
  • کلمه عبور:*
  • کد امنیتی:*
  • فراموشی رمز عبور