صفحه اصلی اخبار
اخبار 5040
۲۴ آذر ۱۳۹۳

قطب علمی شرق کشور دانشگاه فردوسی

قطب علمی شرق کشور دانشگاه فردوسی

دانشگاه فردوسی به عنوان قطب علمی شرق کشور است و با توجه به پیشرفت‌های زیاد در زمینه های پژوهش ، نقش آن و ارتقاء مبانی علمی اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است.

کد خبر : 93092412

منبع  : مهر

تاریخ :  24  آذر 1393

 

 

 

 

رئیس دانشگاه فردوسی محمد کافی بعدازظهر دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی برگزار شد گفت : دانشگاه فردوسی به عنوان قطب علمی شرق کشور است و با توجه به پیشرفت‌های زیاد در زمینه های پژوهش، نقش آن و ارتقاء مبانی علمی اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است .

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: مشارکت‌های جمعی و پژوهش‌های عمیق در این زمینه می تواند حلال مشکات متفاوتی باشد که در جامعه بروز می کند و این موضوع نشان دهنده اهمیت نقش پژوهش در اداره کشور است لذا یکی از اولویت‌ها اصلی دانشگاه ارتقاء حوزه پژوهشی می باشد.

 

وی ضمن بیان اینکه پژوهش و فکر پژوهشی باید در یک بستر مناسب شکل بگیرد افزود : تنها در مسیر پژوهش علم رشد می و تربیت دانش آموختگانی که فکر پژوهشی داشته باشند مهم‌ترین نیاز جامعه علمی کشور است لذا در این مسیر وظیفه سختی بر عهده دانشجویان تحصیلات تکمیلی خواهد بود.

 

کافی با اشاره به اینکه ۱۵ میلیارد تومان تا کنون در حوزه پژوهش دانشگاه فردوسی مشهد هزینه شده است  اذعان کرد : برخی پژوهش‌های دانشگاه فردوسی به صورت بنیادی انجام می‌شود که بیشتر جنبه بین المللی دارد و برخی نیز کاربردی اند و بایستی ۱۵ درصد از بودجه دانشگاه به حوزه پژوهشی اختصاص یابد.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد مقدس عنوان کرد : بودجه حوزه پژوهش به صورت کلی حذف شده است و رویکرد مناسبی در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه وجود ندارد هر چند ما تفاهم نامه‌ها و جلسات زیادی با مدیران صنایع برگزار کرده‌ایم، نسبت به سال قبل یک جهش کوچکی داشته‌ایم.

 

وی خاطر نشان کرد : هزینه‌های بسیار زیادی در حوزه پژوهش‌های علوم اسلامی انجام شده واین دانشگاه عنوان مطالعات اسلامی در حوزه علوم انسانی را در اختیار دارد.

 

کافی اظهار کرد: سند آمایش در دانشگاه فردوسی مشهد تنطیم شده و  شبکه دانشگاه‌های استان به زودی راه اندازی خواهد شد انتظار می رود که این شبکه در توسعه استان فعالیت‌های خود را آغاز کند.

 

 وام ۱۲ میلیونی برای واحد های فناوری و پژوهشی

 

همچنین در ادامه این نشست معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد  گفت: ۵ میلیارد ریال به صندوق حمایت از پژوهشگران اختصاص یافته است و به واحدهای پژوهشی فناوری از صندوق اعتبارات پژوهشی دانشگاه ۱۲ میلیون تومان وام اختصاص می‌دهیم.

 

احمدرضا بهرامی با اشاره به این نمادین بودن این هفته افزود : پژوهش حقیقتا باید در تمام ایام سال هدف اصلی ما به شمار رود و فرهنگ سازی مناسبی در این خصوص صورت گیرد لذا دانشگاه فردوسی  مشهد در رسیدن به اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ موظف است تمام تلاش خود را انجام دهد.

 

وی با اشاره به اینکه پژوهشکده مطالعات اسلامی و پژوهشکده زیارت و گردشگری دو پژوهشکده فعال این دانشگاه می باشند ادامه داد: این نشان دهنده توجه ویژه دانشگاه فردوسی مشهد در حوزه پژوهش است و چالش‌های حوزه پژوهش دانشگاه فردوسی با مدیریت صحیح قابل اصلاح است اما باید ۱ تا ۳ درصد بودجه‌های تمامی ارگان‌ها به حوزه پژوهش اختصاص یابد.

 

وی از ثبت ۲ هزار و ۳۰۰ مقاله در سال ۹۰ و ۲ هزار و ۴۰۰ مقاله در سال ۹۱، خبر داد و اظهار کرد: در سال های آتی این تعداد افزایش یافته است، همچنین ۳۸ مجله علمی و پژوهشی و ۲ مقاله ISI در دانشگاه فردوسی فعالیت می‌کنند.

 

بهرامی اذعان کرد: در سال ۸۹ تا ۹۲ تعداد قرار دادهای ما بالای ۴۰۰ بوده است و این رقم از سال گذشته تا کنون رشد داشته است.

 

معاون دانشگاه فردوسی مشهد مقدس تصریح کرد : دانشگاه فردوسی مشهد مرجع تعیین کننده ثبت اختراع است و استان خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یکی از مراکز علمی مهم کشور شناخته شده لذا برنامه‌های بسیار گسترده‌ای در حوزه حل مشکلات منطقه و شرق کشور در حال انجام است.


 


نظر کاربران

شما هم می توانید نظرات خود را اینجا بیان کنید
نام :
ایمیل:
کد امنیتی :
متن نظر:

ورودکاربران
  • برای افزودن به علاقه مندی باید عضو سایت باشید !
  • ایمیل:*
  • کلمه عبور:*
  • کد امنیتی:*
  • فراموشی رمز عبور