صفحه اصلی اخبار
اخبار 5040
۲۳ آذر ۱۳۹۳

درخشش سینمای ایران در آسیاپاسیفیک

درخشش سینمای ایران در آسیاپاسیفیک

روزهاي موفق سينماي ايران در سال 93 با درخشش سينماگران ايراني در يك رويداد مهم ادامه پيدا كرد. سينماي ايران امسال روزهاي خوبي را پشت سر گذاشت و بسياري از فيلم‌هاي اكران شده توانستند به فروش‌هاي ميلياردي برسند و كف فروش سينما را در محدوده يك ميليارد تومان به تثبيت برسانند.

 

کدخبر:9392306

منبع:دنیای اقتصاد

تاریخ:23آذر1393

 

 

 

 

 

اگرچه هنوز انتقادهاي زيادي درباره شرايط سينماي كشور ازسوي كارشناسان مطرح مي شود اما همين موفقيت‌هاي نسبي را بايد چشم‌اندازي براي آينده هنر هفتم دانست كه درصورت سياست‌گذاري‌هاي اصولي مي‌توان به دستاوردهاي قابل توجهي رسيد. 

 


جايزه سالانه آسيا پاسيفيك امسال در حالي برگزار شد كه ايراني‌ها در اين دوره حضور پررنگي داشتند.

 

از يك سو اصغر فرهادي كارگردان ايراني برنده اسكار رياست هيات داوران را برعهده داشت و از سويي ديگر چند سينماگر ايراني توانستند جايزه اين رويداد مهم را از آن خود كنند. سینمای ایران در هشت سالی که در مراسم آسیاپاسیفیک حضور داشته، دوره هشتم را درخشان‌تر از ادوار گذشته پشت سر گذاشت.

 

یکی از موفق‌ترین حضورهای سینمای ایران در این مراسم آسیایی اقیانوسیه‌ای، به دوره نخست برگزاری این رقابت برمی‌گردد. در سال اول رخشان بنی‌اعتماد، کیومرث پوراحمد و هومن بهمنش جوایزی از این مراسم دریافت کردند. این حضورها در سال‌های بعد ادامه پیدا کرد، اما سال‌هایی نیز مشاهده شد که سینمای ایران از جوایز بی‌بهره ماند.

 

در دوره ششم، تورج اصلانی فیلمبردار ایرانی برای کار در یک پروژه خارجی از این مراسم جایزه دریافت کرد، اما سینمای ایران در این دوره از دریافت جایزه این جشنواره بی‌نصیب ماند. اصغر فرهادی كه رياست هيات داوران اين دوره را برعهده داشت هم يكي از كارگردانان موفق ايراني در اين رويداد است.

 

 
 

در مراسمی که عصر پنج‌شنبه گذشته برگزار شد، جایزه بزرگ داوران به‌طور مشترک به رخشان بنی‌اعتماد برای فیلم «قصه‌ها» و یه لو کارگردان چینی برای فیلم «پیام کور» رسید. 


در بخش انتخاب بهترین بازیگر زن اگرچه لو ژونگ بازیگر چینی به خاطر بازی در فیلم «فراموشی سرخ» توانست به‌عنوان بهترین بازیگر زن شناخته شود؛ اما از مریلا زارعی به خاطر نقش‌آفرینی در فیلم «شیار ۱۴۳» هم تقدیر شد. 


مریلا زارعی پس از دریافت جایزه در اين بخش با تشکر از داوران گفت: من یک ایرانی هستم، ایران کشوری پهناور و ثروتمند در قلب آسیا است.


او ادامه داد: ایران ثروتمند است؛ اما ثروتش نفت نیست، بلکه ثروت واقعی ایران مادرانی است که برای دفاع از کشورشان در جنگ نابرابر هشت ساله از فرزندان و همسرانشان گذشتند. از شما می‌خواهم به افتخار مادران سرزمینم به آنان ادای احترام و تشویق کنید.


همچنین در قسمت بهترین بازیگر مرد هم اگرچه نوید محمدزاده برای فیلم «عصبانی نیستم» نامزد شده بود؛ اما درنهایت کلیف کرتیس بازیگر نیوزیلندی توانست جايزه اين بخش را به خاطر بازی در فیلم «اسب سیاه» از آن خود کند. در این بخش همچنین از دیوید گالپی‌لی بازیگر استرالیایی فیلم «کشور چارلی» هم تقدیر به عمل آمد.

 

 

 


در هشتمين دوره اين رويداد سينمايي رضا درمیشیان کارگردان و تهيه‌كننده فیلم «عصبانی نیستم» جایزه 10 هزار دلاري نتپک آكادمي APSA را گرفت كه جايزه‌اي براي شناسايي پرورش استعدادهاي سينمايي است. همچنين نیما جاویدی هم برای فیلم «ملبورن» توانست جایزه بهترین فیلمنامه‌نویس را به خود اختصاص دهد. 

 


در اين دوره فیلم روسی «لویتان» به کارگردانی ندری زویاگینتسف توانست جایزه بهترین فیلم بلند داستانی را به دست آورد. فیلمی که پیش از این نیز با بردن جایزه بهترین فیلمنامه در جشنواره کن درخشیده بود. فیلمی محصول سال ۲۰۱۴ که موضوع اصلی آن درباره فساد در کشور روسیه است. زویاگینتسف در این بخش با رضا درمیشیان کارگردان فیلم «عصبانی نیستم»، نوری بیلگه جیلان ترکیه‌ای کارگردان «خواب زمستانی»، شوکت امین کرکی کارگردان فیلم «خاطرات روی سنگ» و عدیل خان پرژانف کارگردان قزاقستانی فیلم «مالکان»‌ رقابت می‌کرد. جایزه بهترین کارگردان نیز به کارگردان مشهور ترکیه، نوری بیلگه جیلان برای فیلم «خواب زمستانی» تعلق گرفت.

 

فیلمی که امسال نماینده کشور ترکیه در مراسم اسکار است. بیگله جیلان، یکی از مشهورترین کارگردانان ترکیه است که تاکنون با فیلم‌های «سه میمون»، «روزی روزگاری در آناتولی» و «خواب زمستانی»‌ توانسته به موفقیت‌های چشمگیری به‌خصوص در جشنواره کن دست پیدا کند.

 


نظر کاربران

شما هم می توانید نظرات خود را اینجا بیان کنید
نام :
ایمیل:
کد امنیتی :
متن نظر:

ورودکاربران
  • برای افزودن به علاقه مندی باید عضو سایت باشید !
  • ایمیل:*
  • کلمه عبور:*
  • کد امنیتی:*
  • فراموشی رمز عبور